15 Aralık 2018 Cumartesi

80 lerden günümüze izlenilmesi gereken 12 en iyi fantastik film

80 lerden günümüze izlenilmesi gereken 12 en iyi fantastik film.Fantastik filmler hayal gücünüzü zorlayan size maksimum 1-3 saatlik ütopik dünya vadeden filmlerdir;ancak fantastik filmler bile ne kadar ütopik olurlarsa olsun kendi içinde mantık çerçevesinde olması gerekir.Yani giriş, gelişme ve sonucun uyumlu olması gerekir.Aşağıda belirteceğim 12 filmde olduğu gibi.

1. MAKAS ELLER(EDWARD SCİSSORHANDS) 
 
 Edward ı yaratan mucidin ani ölümü onun ellerinin yapılmadan yarıda kalmasına neden olur.ellerinin yerine uzun, keskin, metal parçaları vardır.1990 yapımı olan film toplumun tek düzeliğini farklı olan olguların dışlandıgı içinde masum bir aşkı anlatan romantik\dram\fantastik bir filmdir. Tabi ki bu müthiş filmin yönetmeni Tim Burton'dur.
 2.BEETLEJUİCE (BETER BÖCEK)
 Çocukluğumuzda beetlejuice 3 kere demekten korkutan komedi korku fantastik dalında 80 lerin en iyi filmiydi.senaryosunu Michael Mcdowell'ın kendi hikayesinden uyarlayarak yazdığı filmi Tim Burton yönetmiştir.Başrollerini Winona Ryder,Michael Keaton, Alec Baldwin ve Geena Davis
paylaşmıştır. 
3.GROUNDHOG DAY(BUGÜN ASLINDA DÜNDÜ) 

Nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın hikayesi anlatılmaktadır.Başrolü Bill Murray ı oynamaktadır.1993 yapımı olan komedi fantastik dalındaki bu filmi Harold Ramis yönetmiştir.
4.MASKE(MASK)

Bir maske düşünün ki taktığınız zaman en derinlerdeki arzularınızı deliliklerinizi ortaya cıkarsın tabiki inanılmaz bir güçle beraber. Başrollerini Jim carrey ve Cameron Diaz ın paylaştığı;1994 yapımı fantastik\komedi filmidir
 5.HAYALET AVCILARI(GHOSTBUSTER)

Paranormal olaylara düşkün olan Dr. Peter Venkman ve 3 akademisyen arkadası işi yaramadıkları gerekçesiyle üniversiteden atıldıktan sonra kendi şirketleri olan hayalet avcıları ghosbuster kurarlar.Reklamlar sayesinde isimlerini duyururlar ve Newyorkluları hayaletlerden kurtarmaya başlarlar.Tabi daha sonra işler çirkinleşecektir.1984 yapımı olan film dönemin en pahalı komedi \ fantastik filmidir. Başrollerini usta oyuncular Bill Murray,Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Harold Ramis paylaşmıstır.
 6.YEŞİL YOL (THE GREEN MİLE) 

 Bir hapishane görevlisiyle mahkumun hikayesi anlatılmaktadır.Paul Edgecomb un görevi idam mahkumlarını son yolculukların uğurlamaktır.Bir gün John Coffey tanışır.John ürkütücü görünümünün altında saf bir ruh taşımaktadır.John iki küçük kız çocugunu öldürmek iddiasıyla yargılanmaktadır.Filmin ilerleyen dakikalarında John ın gün yüzüne cıkan dünya ötesi güçleri karakteri hakkında ipucu verecektir.Yönetmen idam sahnesinde oyuncuların gözyaşlarını tutamaması nedeniyle idam sahnesini 14 kez tekrar etmiştir.Başrol oyuncuları Michael Clarke Duncan ve Tom Hanks tir.1999 yapımı olan filmin yönetmeni Frank Darabont tur.
7.JUMANJİ

Bir kız ve erkek kardeş eski ve esrarengiz bir masa üstü oyunu bulurlar ve oyunu oynamaya başlarlar.25 yıl önce bu oyun kutusunu oynarken içine hapsolan Alan Parrish i serbest kalmasına sebep olurlar.Yutulduğu zaman bu kardeşler gibi çocuk olan Alan şimdi kocaman bir adamdır.ancak oyun bitmemiştir.Bu oyunu bitirmenin tek yolu kazanıp bitirmektir. 1995 yapımı bu eğlenceli film özel efektleriyle uzun yıllar unutulmayacak bir film.Başrollerini Robin Willams, Kirsten Dunst ve Bradley Pierce'dir.
8.WATCHMEN

Çizgi romandan perdeye aktarılan film, soğuk savaşın yansımalarını taşımaktadır. New York ta geçmektedir.ABD ve Sovyet Birliği, nükleer savaşa girmek üzeredirler. Böyle bir süreçteyken hikayedeki kahraman gündelik, halkın arasında bir hayat yaşamaktadırlar.Kendi iradelerinden başka güçleri olmayan kahramanlar adaleti sağlamak için uğraşırlar.Ta ki aralarından biri öldürülene kadar.2009 yapımı olan filmi Zack Snyder yönetmiştir.
 9. YÜZÜKLERİN EFENDİSİ 1-2-3 (LORD OF THE RINGS) 

Dünyanın kaderini degiştirecek olan yüzükten kurtulma mücadelesi konu ediyor.Amcasının ona hediye ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz Frodo, büyücü Gandalf ın anlattıklarından sonra dehşete düşer.Bu yüzükten ve savaşlardan kurtulmanın tek yolu,gücünü toplamaya çalışan Sauron u engellemek için yüzüğü yok etmek gerekmektedir.çok çetin geçecekolan yolculuk başlar.ilki 2001 yapımı olan filmin devamları 2002 ve 2003 te vizyona girmiştir.Yönetmeni Peter Jackson 'dır.
10.BÜYÜK BALIK ( BİG FİSH)

William Bloom,babası kanser nedeniyle ölüm döşeginde oldugu için evine geri döner.Gezgin bir satıcı olan babası yakından tanımak için,gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar.Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler,puzzle ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması zor olan bu adamın hayatının başarıları ve zayıf noktaları ortaya çıkacaktır. Daniel Wallace 'ın kitabından uyarlanan filmi Tim Burton yönetmiştir.
 11.CENNETİMDEN BAKARKEN (THE LOVELY BONES)

 14 Yaşındaki bir kız 1970 yılında komşusu tarafından öldürülür.Bu kız cennet ile dünya arasında bir yerden anlatmaktadır.Ailesinin onu ararken çektikleri acılarını,katilin neler yapmakta olduğunu izler.Onlara destek olmak için çırpınıp durur.Film Alice Sebold 'un romanından uyarlanmıştır.2010 yapımı filmin yönetmeni Peter Jackson'dır.
12. AVENGERS:INFİNİTY WAR(YENİLMEZLER:SONSUZLUK SAVAŞLARI) 

Marvel Comics'in aynı adlı çizgi roman uyarlanmıştır.Marvel'ın en karizmatik kahramanları bu kez titan Thanos'a karşı savaşacaklar.Yenilmezlerin konu bütünüğünü anlamak için filmin 1ve 2 izlemeniz gerekmektedir.

Yorum Gönder

Yorum yaparken aşağıdaki kurallara uymanız gerek
1- Yorumlarınızda argo,küfür,kötü söz ve tehlikeli link bırakmayın.
2- Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3- Konu ile ilgili olmayan sorularınızı mai yoluyla bana iletebilirsiniz. Fici1Kadin@Gmail.Com

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search